Medaile a ocenění z Číny

Jednou z mezinárodních soutěží, na kterou můžete postoupit z celostátní přehlídky SOČ, je CASTIC (China Adolescents Science and Technology Innovation Contest). Z letošního ročníku dovezli SOČkaři hned dvě medaile (celkem pro českou výpravu tři) a Cenu prezidenta Čínské asociace pro vědu a techniku.

Organizačně a finančně zajišťuje účast na soutěži Český svaz vědeckotechnických společností z.s.. Soutěžící nominuje jak SOČka, tak AMAVET, v Číně akci zaštiťuje Čínská asociace pro vědu a techniku CAST. Letos na konci července (25.-29. 7.) se ve městě Tianjin konal již 38 ročník. A české výpravě se rozhodně nedařilo nijak špatně! V konkurenci 600 finalistů s delegacemi z 20 zemí včetně 8 evropských (100 zahraničních účastníků) naši studenti získali jednu zlatou, stříbrnou, bronzovou medaili a nesmírný úspěch, a to Cenu prezidenta CAST. Tuto cenu získali jenom 4 studenti ze všech účastníků a jenom jeden student z jiné země než domácí, a to byl Sebastián Matoušek!

OCENĚNÍ STUDENTI:

Cena prezidenta Čínské asociace pro vědu a techniku a zlatá medaile:
Sebastián Matoušek, Gymnázium M. Lercha Brno Název práce: A Humanoid Robot on the Basis of Modules Controlled Through a Serial Half-Duplex UART Bus
Kategorie: engineering
Nominace z Celostátní přehlídky Středoškolské odborné činnosti 2023

Stříbrná medaile:
Gabriela Boukalová, Gymnázium Aloise Jiráska, Litomyšl Název práce: Nanoparticles with curcumin
Kategorie: chemie
Nominace z EXPO SCIENCE AMAVET 2024

Bronzová medaile:
Jakub Hadač, Gymnázium V. Hlavatého, Louny Název práce: Characteristics of gamma ray burst GRB210306A afterglow
Kategorie: engineering
Nominace z Celostátní přehlídky Středoškolské odborné činnosti 2023